Malta Ticari Vize Hakkında

Malta’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport sahibi olan T.C. vatandaşları, Malta Vizesi için başvuruda bulunmak istedikleri takdirde Malta Konsolosluğu Vize için gerekli bazı belgeler istemektedir. Malta Konsolosluğu tarafından belirlenen bu belgeler güncel olmasına ve bazı belgelerin orijinal olması zorunludur. Bu evrakların gidiş amacına uygun şekilde hazırlanıp Malta Konsolosluğuna sunulmalıdır.

Malta vizesi için istenilen bu evraklar gidiş amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Malta turistik vize, Malta ticari vize, Malta ziyaretçi vizesi, her biri farklı kapsamlarda olan vize türleridir. Konsolosluğun belirlemiş olduğu vize merkezlerinden istenmiş olan vize türüne göre gerekli evraklar öğrenilebilir ve yine bu merkezlere vize başvurusunda bulunulabilir. Ayrıca Malta konsolosluğu Malta vize işlemleri için gerekli olan evraklara ek evrak isteme talebine göre de değişebilir. Şöyle ki Malta Konsolosluğu başvuru sahibi hakkında daha detaylı bilgi edinebilmek için ek evrak talebinde bulunma hakkına sahiptir.

Malta Ticari Vizesi için Gerekli Evraklar Hakkında 

Pasaport- Malta Ticari Schengen Vize işlemi için başvuru sahibinin pasaportunun geçerliliği ile ilgili bazı dikkat edilmesi gereken hususlar şöyledir:

Malta ticari seyahat bitiminden sonra pasaportunuzun geçerlilik süresi en az 3 ay olmalıdır. Ayrıca pasaportunuz yırtık veya deforme olmamalı, veriliş tarihinin 10 yıldan eski olmaması, Malta ticari vizesinin basıla bilmesi açısından en az 2 sayfanın boş olması zorunludur. Bu şartlara uymayan pasaport hamilleri ile ilgili Malta Konsolosluğu Vize başvurusunda bulunmamaları için uyarmaktadır. Pasaportunuz belirtilen şartlara uygun değil ise yeni pasaport çıkartılması önerilmekte olup ,eski pasaportunuzun işlenmiş tüm sayfalarının (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) fotokopileri de  başvuru esnasında sunulmaktadır.

Biometrik Fotoğraf-Malta Ticari Schengen Vize başvurusunda istenilen fotoğrafın teknik özellikleri şöyle olmalıdır: Biometrik renkli  fotoğrafın daha önce herhangi bir vize başvurusunda kullanılmamış olması gerekmektedir. 35mm x 45mm ölçülerinde olup beyaz arka fonu olmalıdır ayrıca güncel tarihli çekilmiş olmalıdır. Yüzün net görülmesini engelleyecek gözlük  ,baş örtüsü, şapka vb. aksesuarların engellediği fotoğraflar Malta Konsolosluğu tarafından  kabul edilmemektedir.2 adet istenilen bu fotoğraf yüzün boyutu ,çenenin altından  alına kadar (saçlar dahil) 30 ile 36 mm arasında konumlanması mecburidir.

Malta Vize Başvuru Formu –Malta için Ticari vize başvurunuzda Malta Schengen Vize Başvuru Formu doldurulması esnasında beyan edilen bilginin eksiksiz ve sunulan evraklar ile eşleşmesine özen gösterilmelidir. Malta Schengen vize başvuru formunu Fransızca veya İngilizce olarak doldurabilirsiniz. Yalnız bu formun son sayfasında bulunan 37 no’lu kutucuk ile yine aynı sayfa sonunda bulunan imza bölümlerinin imzalanması unutulmamalıdır.

Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği / Nüfus Cüzdanı / Evlilik Cüzdanı –Malta ticari vize başvurusunda bulunan başvuru sahibinin ikamet etmekte olduğu adres bilgileri ve tüm aile bireyleri hakkında bilgi içeren tam vukuatlı  nüfus  kayıt örneğinin güncel tarihli ve kişilerin olaylar bölümünde düşünceler kısmı ile beraber hazırlanmış olup, yine aynı evrakların noterden tasdik edilmesi gerekmektedir. Ayrıca nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru sahibi evli ise Evlilik cüzdanı fotokopileri de beyan edilmelidir.

Malta Ticari Vize Talep Dilekçesi – Başvuru sahibinin vize talebini içeren bir dilekçe yazılmalı Fakat bu dilekçe kişinin bağlı bulunduğu kurum /şirket yetkilisi tarafında imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır. Başvuruda bulunan kişinin Malta seyahati devamında diğer Schengen ülkelerine de seyahatin sürdürülmesi halinde, gidilecek ülkelere dair seyahat tarihleri ve seyahat planları hakkında da (rezervasyon bilgileri) bilgilendirme yapılmalıdır.

Malta Ticari Vize Davetiyesi –Davet eden Fransız şirketi yetkilisi tarafından Fransız Konsolosluğuna hitaben İngilizce veya Fransızca olarak davetiye hazırlanmalıdır. Davet edilen kişinin seyahat nedenini, kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, kişi ile yakınlık derecesi, seyahat süresi Ve Malta’yı ne zaman terk edeceği, seyahat masrafları için sponsorunun hakkında detaylı bilgiler içeren ve davet eden kişinin kişisel bilgileri, iletişim bilgileri, şirket pozisyonu ve davet eden firmanın adı ve adresinin eksiksiz bir şekilde yazılması gerekmektedir. Davet eden kişinin kimlik fotokopisi ve daha önce yapılan alım satıma ait bir faturada ibraz edilmek zorundadır. Malta Ticari vize başvurusunda bulunan kişi bir konferans veya fuar katılımında bulunacak ise; kayıt ve katılıma ait belgelerde sunmak zorundadır. Davetiyenin aslı veya mail çıktısı kabul edilir.

Finansal Durumunu Beyan Eden Belgeler – Malta Ticari Seyahatiniz için Malta Konsolosluğu bu seyahatin tüm masraflarını karşılayacak maddi teminat sunmanız gerekmektedir. Bunun için son üç aylık şahsi/şirket hesabınızın hesap hareket dökümlerini sunmalısınız. Malta’da bulunacağınız  süre boyunca her gün için 120€ luk tutarı gösteren bir banka hesabı sunmalısınız. Konsolosluğa sunacağınız hesap hareketlerinin Bankanın ıslak imza ve kaşesi ile; Yine bankanın imza sirküleri nide  ekte sunulmalıdır. Başvuru sahibinin düzenli bir gelire sahip olduğunu beyan eden bir maaş bordosu, bağlı olduğu kurum tarafından ıslak imza ve kaşeli olarak ve son 3 aylık olarak sunulmalıdır. Yine başvuru sahibinin adına Türkiye veya Avrupa da herhangi bir gayrimenkul bulunuyor ise bununda belgeleri sunulmalıdır.(tapu, araç ruhsatı kira geliri vb.)

İş/Mesleki Duruma Ait Belgeleri – Malta Ticari vize başvurusunda bulunacak olan kişinin bağlı bulunduğu kurum /şirkete bağlılığını gösteren bazı belgeler sunulmalıdır. Başvuru sahibinin bağlı bulunduğu kurum/şirket yetkilisinden Görev veya işveren izin yazısı-SGK işe giriş bildirgesi ve SGK Hizmet dökümü – Başvuru sahibinin bağlı bulunduğu kurum/şirket Malta Konsolosluğuna hitaben, başvuru sahibinin Görevi, maaş bilgisi, seyahat tarihlerini açıklayan ve seyahat dönüşü görevine devam edeceğini taahhüt edecek şekilde bir yazı hazırlamalı Ayrıca Malta seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağının da bilgisini vermelidir. Islak imza ve kaşeli şekilde sunulmalıdır.

Kişi Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis ise; mesleği ile ilgili Oda Kaydı ya da Meslek Kimlik Kartı ibraz edilmelidir.  

Kişi Çiftçi ise; Bağlı olduğu Ziraat Odası tarafından verilmiş Çiftçi Belgesi aslı ve fotokopisi. 

Kişi yabancı uyruklu vatandaş ise; T.C. Oturma ve T.C. Çalışma İzni aslı ve fotokopisi– Oturma İzninin en az 6 ay geçerli olması ve planlanan seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli süresinin bulunması gerekmektedir. 

Şirkete ait sunulması gereken resmi evraklar – Malta Ticari Vize başvurusunda bulunan kişinin bağlı bulunduğu şirketin Ticaret ve sanayi odası kaydı son yıla ait vergi Beyannamesi -  Şirketin Vergi Levhası Fotokopi si –Ticaret Sivil Gazetesi Fotokopisi(şirketin isim ve unvanında bir değişiklik bulunuyor ise bu gazete bu bilgiyi içermelidir)-İmza sirküleri fotokopisi ve Şirketin imza yetkilisi bulunan kişinin imza yetki belgesinin fotokopisi sunulmalıdır.

Seyahat Planını Destekleyen Belgeler – Malta Ticari başvurusunda bulunan kişinin Malta da bulunacağı seyahat tarihlerini, ulaşım ve konaklama bilgilerini teyit edici rezervasyon bilgilerini de vize başvurusu esnasında sunmaları önemlidir. Gidiş /Dönüş satın alınmış uçak bileti veya özel araç ile seyahat edecek ise araç ruhsatı seyahat tarihleri kapsayan yeşil sigorta ve uluslararası ehliyet sahibi olduğunu beyan eden belgeler sunulmalıdır. Ayrıca Malta Konsolosluğu Seyahat tarihlerini kapsayan otel rezervasyonu sunulması zorunlu tutmaktadır. Başvuru sahibinin konaklayacağı yerin açık adresi başvuru formunda açıkça belirtilmelidir.

Seyahat Sağlık Sigortası - Malta Ticari Vize işlemlerinde bulunan kişinin Schengen ülkelerinde geçerlilik ibaresi bulunan Malta seyahat süresini kapsayan, acil tıbbı bakım veya acil hastane bakımı masrafları ve ülkeye geri dönüş masraflarını kapsayan 30.000 € teminatlı tutarında orijinal seyahat sağlık sigortası yapılması zorunludur.

**NOT: Malta Konsolosluğu’na sunulan evrakların 3 aydan eski tarihli olmaması gerekmektedir. Resmi belgeler aslı ve 1’er adet fotokopisi ile sunulmalıdır. Malta Başkonsolosluk, vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep eden başvuru sahiplerini, konsolosluk yetkili görevlileri ile kişisel görüşmeye çağırabilme veya başvuru dosyasının incelenmesi sırasında ek evrak talep etme hakkını saklı tutar.

 

Malta Konsolosluğu, Şirket Sahipleri/Ortakları - Tüccar ve Sanayiciler İçin Malta Ticari Vize Evrakları

1 - Seyahat Sağlık Sigortası

2 - Schengen Vize Başvuru formu

3 - Şirketin antetli kağıdına Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi

4 - Pasaport

5 - 2 adet biometrik fotoğraf

6 - Ticari Davetiye

7 - Faaliyet Belgesi

8 - Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi

9 - Vergi Levhası fotokopisi

10-  Şirket İmza Sirkülerinin fotokopisi

11 - SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü

12 - Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

13 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

14 - Kimlik fotokopisi

15 - Seyahat Sağlık Sigortası

16 – Satın alınmış uçak bileti

17-  Hotel rezervasyonu

 

Malta Konsolosluğu, SSK'lı Çalışanlar İçin Malta Ticari Vize Evrakları

1 - Kimlik fotokopisi

2 - Schengen Vize Başvuru Formu

3 - şirketin antetli kağıdına Malta Başkonsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi

4 – Pasaport

5 – 2 adet biometrik fotoğraf

6 - Ticari Davetiye

7 - Ticari Davetiye gönderen kişinin Malta kimlik ya da pasaport fotokopisi

8 - Faaliyet Belgesi

9 - Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi

10 - Vergi Levhası fotokopisi

11- Şirket İmza Sirkülerinin fotokopisi

12 - SGK İşe Giriş Bildirgesi

13 - SGK Hizmet Dökümü

14 - Maaş Bordrolarının orijinalleri

15 - Şirketinizin Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü

16 - Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi

17 - Malta hotel rezervasyonları

18- Satın alınmış uçak bileti

 

 

 

 

 

 

Malta Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: foreignaffairs.gov.mt